Aprofitar l’energia de l’aire, l’energia renovable del futur

Actualment esteu veient Aprofitar l’energia de l’aire, l’energia renovable del futur

Extraure energia de l’ambient exterior i d’una forma senzilla, ecològica i barata introduir-la en el nostre habitatge. Calefacció i aigua calenta sense combustió ni residus de cap mena, l’aerotèrmia ha arribat.

Què és l’aerotèrmia?

Podríem definir l’aerotèrmia com una energia renovable, neta i inesgotable, la qual és present en l’aire i es pot transferir tant a depòsits d’aigua calenta com freda.

L’ànima d’una instal·lació aerotèrmica és la bomba de calor aerotèrmica. Una bomba de calor és capaç d’aconseguir la temperatura perfecta per a qualsevol tipus de local o recinte, tant a l’hivern com a l’estiu, podent també produir aigua calenta sanitària; i tot això d’una forma senzilla, econòmica i respectuosa amb el medi ambient.

El gran atractiu d’esta tecnologia per a l’usuari és la seua altíssima eficiència, capaç d’aconseguir estalvis de més del 60% respecte a altres sistemes de climatització.

Avantatges de l’aerotèrmia

  • Amb el sistema d’aerotèrmia podràs estalviar enfront del teu sistema convencional de calefacció.
  • La seua instal·lació és molt senzilla.
  • Els equips aerotèrmics no necessiten cap mena de manteniment.
  • És una energia no contaminant per al medi ambient.
  • Com no necessita un depòsit de combustible és una energia molt segura.

Què és la Bomba de Calor?

Una bomba de calor funciona de manera semblant a com ho fa un aparell d’aire condicionat. A més, el procés pot invertir-se, de manera que un mateix aparell es pot utilitzar tant per a calfar un espai com per a refrescar-lo.

Si tenim en compte que també permet calfar aigua, tenim tres funcions en una sola màquina.

A tot això cal sumar que és l’única tecnologia de climatització que contribueix al triple objectiu que marca la Unió Europea: és energèticament eficient, usa energia renovable i redueix les emissions de CO₂.

Eficiència de l’aerotèrmia

L’aerotèrmia és una font d’energia altament eficient. Les bombes de calor donen, literalment, més energia de la que consumeixen. És per això que amb l’aerotèrmia s’aconsegueixen estalvis tan importants.

En el cas de la bomba de calor aerotèrmica, el seu rendiment depèn del que li estiguem exigint a l’aparell en cada moment. Com més gran siga la diferència entre la temperatura de l’aire exterior i la que volem aconseguir a l’interior de l’habitatge, més haurà de treballar la màquina i, per tant, menor serà el seu coeficient d’eficiència.

Ací és important aclarir que una bomba de calor és capaç de proporcionar calor, encara que l’aire exterior estiga a una temperatura per davall de zero.

Quines ajudes i subvencions nacionals existeixen per a l’aerotèrmia?

El Govern d’Espanya, ofereix subvencions per a la instal·lació de sistemes d’aerotèrmia gestionades pel Ministeri per a la Transició Ecològica i procedents de fons europeus Next Generation.

Estes subvencions estan disponibles per a particulars i comunitats de propietaris, i poden cobrir fins al 50% de l’import total de la instal·lació.

Així doncs, l’aerotèrmia és una tecnologia destinada a dominar el mercat de la climatització en els pròxims anys. Una energia neta, segura i barata. Què més es pot demanar?

Si estàs interessat en la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia en el teu habitatge o negoci i desitges més informació, en Josep Crespo Assessors estem a la vostra disposició per a ajudar-vos.

Aquest article té 1 comentari

  1. Pep

    molt bé

Deixa un comentari