Créixer amb un negoci online

Actualment esteu veient Créixer amb un negoci online

El comerç electrònic consisteix en la compra i venda de productes o de serveis a través d’internet, ja siga des de pàgines web, aplicacions mòbils o xarxes socials. Aquesta activitat econòmica permet el comerç de diferents productes i serveis usant com a forma de pagament mitjans electrònics com les targetes de crèdit, el pagament mòbil o les plataformes de pagament.

Creixent. Cada vegada més fàcil i segur

Els dispositius mòbils no han fet més que facilitar la compra i venda en internet. La quantitat de comerç duta a terme electrònicament ha crescut de manera extraordinària en els últims anys. Segons dades de l’Estudi Anual de ecommerce a Espanya en 2021, el 93% de la població espanyola entre els 16 i 70 anys utilitza internet. El 76% dels internautes espanyols gasta internet com a canal de compra i la despesa mitjana ha passat dels 64€ de 2019 als 89€ actuals.

El mateix estudi, sobre els motius per a realitzar una compra en línia, reflecteix que no sols es va a la caça d’ofertes i millors preus. El servei d’enviament i atenció postvenda, així com la confiança en el procés són també alguns dels principals motius en què incideixen els compradors. ​Davant la pregunta del motiu de la compra en línia existint botigues físiques, el 40% respon que per comoditat, mentre que únicament el 20% indica que és pel preu.

Quant als productes més comprats, encapçalen la llista els productes físics (roba, llibres, mobles), seguits de serveis, contingut digital i productes per a mòbil o tauleta.

Així doncs, els aspectes més rellevants per a un negoci virtual són els preus, l’atenció al client, la qualitat del producte i els terminis de lliurament.

Avantatges del comerç electrònic

  • Amplia el nostre mercat incrementant el potencial de vendes.
  • Permet la rendibilitat de productes especialitzats.
  • Redueix costos en eliminar intermediaris o les despeses per compra, lloguer, adequació i manteniment de l’establiment comercial.
  • Facilita el coneixement dels clients i per tant, permet un major impacte de les nostres accions de màrqueting.

Ecommerce o marketplace?

A diferència del ecommerce, en el marketplace trobem productes de diferents venedors, una espècie de centre comercial de negocis electrònics. Qui no coneix Amazon, Ebay o Privalia?

El marketplace efectua la intermediació del pagament, però no es fa càrrec de la garantia o lliurament del producte.

Tant el temps invertit com les despeses seran menors, ja que no fa falta comprar un domini ni crear la nostra pròpia botiga virtual. Això sí, ens hem d’encarregar de pujar els productes en la plataforma triada i de la seua promoció.

Un avantatge de vendre en un marketplace és que utilitzem l’autoritat que aquest ja té en el mercat per a atraure compradors, la qual cosa fa molt més senzill que la gent ens trobe.

D’altra banda, la nostra autonomia serà menor. No hem d’oblidar que entrem en un espai dissenyat i gestionat per tercers.

Convertir a usuaris en clients

L’objectiu final de qualsevol botiga digital és vendre productes en Internet. Per a aconseguir aquest objectiu no sols cal crear una magnífica botiga en línia. Altres factors com la logística, el màrqueting i les estratègies de comunicació en xarxes són d’igual importància.

Si estàs interessat a iniciar el teu projecte de negoci digital no dubtes a plantejar-nos els teus dubtes. En Josep Crespo Assessors t’esperem per a ajudar-te.

Deixa un comentari