S’acosten canvis a la factura de la llum

Actualment esteu veient S’acosten canvis a la factura de la llum

El proper 1 de juny entra en vigor la nova tarifa elèctrica, 2.0TD.

Aquest canvi, que afectarà a totes les vivendes, xicotetes empreses i locals comercials (fins a 15 kW de potència) deuria fomentar l’estalvi energètic, l’eficiència, l’autoconsum i el desplegament del vehicle elèctric.

Així, el dia 1 de juny,  amb un canvi regulat per llei, tots els contractes passaran automàticament a la nova tarifa.

Com a novetats:

  • La part fixa de la factura perd pes i la part del consum (que és el que podem controlar nosaltres) passa a ser protagonista.
  • Podrem triar dues potències distintes. Interessant per a aquells que tenen un aparell (o vehicle) que requereix molta potència, però no ens importe a quina hora necessita l’energia. El dia 1 de juny mantindrem la potència que tenim actualment contractada per als dos períodes. Si volem modificar la potència d’un o dels dos períodes ho farem posteriorment.
  • Tindrem 3 trams horaris diferents (vall, pla i punta) amb 3 preus d’energia diferents.

Període punta : durant aquest període és quan l’energia serà més cara (0,224 euros/kWh).

Període pla: període amb un preu intermedi (0,127 euros/kWh).

Període vall: període amb el preu de l’energia més econòmic (0,084 euros/kWh).

Els caps de setmana i festius d’àmbit estatal, totes les hores seran vall.

Qui eixirà beneficiat amb el nou sistema? D’entrada hem de tindre clar que qui no faça cap canvi acabarà pagant més. Una llar mitjana amb la tarifa regulada PVPC no notarà massa el canvi, però les llars que ja tenien contractada una tarifa amb discriminació horària podrien patir pujades de més del 9% a la seua factura. Les segones residències i les vivendes buides eixiran beneficiades al reduir-se la part fixa de la factura.

Com estalviar?

  • Canviant hàbits i revisant quan fem ús dels grans electrodomèstics. S’incentiva que la demanda vaja a les hores vall, quan el cost de producció i transport de l’energia és menor.
  • Revisant la potència contractada i adaptant-la a les necessitats.

Les modificacions en la tarifa elèctrica corresponen a una directiva europea de transparència en el rebut de la llum. El canvi té una duració de sis anys i els trams podran ser revisats als tres anys.

Tens qualsevol dubte? Et preocupa com organitzar-te i estalviar en la factura de la llum? T’esperem a Josep Crespo Assessors.

Deixa un comentari