Pensant en canviar de cotxe?

Actualment esteu veient Pensant en canviar de cotxe?

El Consell de Ministres aprova hui una desgravació del 15% en l’IRPF per la compra de vehicles elèctrics.

Dins dels objectius europeus per a la descarbonització del transport el creixement del vehicle elèctric és clau. Tenint en compte que l’any 2035 només es podran vendre aquest tipus de cotxes, el fet que l’any 2023 estiga sent un mal any per al sector amb unes vendes un 35% inferiors a les previstes és motiu de preocupació.

Fa anys que els governs europeus ofereixen ajudes directes per a la compra de vehicles elèctrics, però el preu mitjà d’un cotxe elèctric nou continua sent superior al de combustió (41.571 per 31.912€).

Pla d’ajudes Moves III

El principal pla d’ajudes per a la compra de cotxes elèctrics a Espanya ofereix incentius per als models 100% elèctrics, els híbrids endollables de més de 40 quilòmetres d’autonomia elèctrica i els vehicles propulsats per pila de combustible (hidrogen). El pla, creat al 2021, ha anat incrementant la seua dotació econòmica i estarà vigent fins el 31 de desembre de 2023 o fins que s’esgoten els fons.

Molt ofereix el Moves III?

El Pla Moves III ofereix diferents incentius segons el tipus de vehicle que es compre, des dels 9.000 per un comercial elèctric, descendint fins als 1.300 per a les motos elèctriques, els 7.000 dels cotxes elèctrics i els d’hidrogen i els 5.000dels híbrids endollables. Aquestes xifres, les màximes per a cada tipus de vehicle, només estaran disponibles si s’entrega un vehicle de més de set anys d’antiguitat que els beneficiaris hagen adquirit almenys 12 mesos abans de sol·licitar les ajudes.

En cas de no entregar un vehicle vell, les quanties es queden en 7.000€ per als vehicles comercials, en 4.500€ per als elèctrics i vehicles d’hidrogen, en 1.100€ per a les motos elèctriques i en 2.500€ per als híbrids endollables.

A més, les persones empadronades en municipis de menys de 5.000 habitants i les persones amb mobilitat reduïda que hagen d’adaptar el vehicle tindran una bonificació del 10%.

Puc demanar ajudes per a instal·lar un carregador?

El Pla Moves III destina part de la seua dotació a finançar la instal·lació de carregadors. En aquest cas, la xifra no està estipulada però pot arribar al 70% del cost de la instal·lació per a autònoms, particulars, comunitats de veïns i entitats locals.

Si estàs interessat en la compra d’un vehicle elèctric i desitges més informació, en Josep Crespo Assessors estem a la vostra disposició per a ajudar-vos.

Deixa un comentari